2010-11-22 12:52:21• hírek • Szatmar.ro

Rendszeres ellenőrzések

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala bevezeti, hogy heti 3-4 alkalommal a polgármesterrel az élen egy csapat körbejárja a város fontosabb területeit ellenőrzés céljából. Szemügyre veszik többek között az utcák és zöld övezetek karbantartását, a szemételhordást, a közvilágítás működését, hogy a hibákat mihamarabb helyreállíthassák.

Csütörtöktől kezdődően a tervek szerint minden héten 3-4 alkalommal Ilyés Gyula polgármester ellenőrzéseket végez a közigazgatásért felelős személyekkel, a közösségi rendőrséggel, valamint azokkal a cégvezetőkkel együtt, akik közérdekű munkálat folytatnak a városban.

Az első, azaz a november 18-i ellenőrzés során a Iancu Jianu és a Diana utca szakaszán haladtak, illetve a Vasile Lucaciu, Fabricii, Batizi, Henry Coanda, Corvinilor, Iuliu Hossu utcákban, valamint a Decebal híd alatti parkolót is szemügyre vették.
Az út során megállapították, hogy a Diana utcai Tricotex óvoda mellől át kellene helyezni a gáz-nyomás szabályozó állomást. A Iancu Jianu utcában a gödröket kellene betömni, az Árpádon (Vasile Lucaciu) azonnali hatállyal véglegesíteni kell az úttest elkészítését, hiszen lejár a határidő. A SC Construcţii Drumuri S.A útépítő cég számára büntetést róttak ki az úttesten szétszórt por miatt, és felszólították a vállalatot ennek eltakarítására.

A Fabricii utcában, a Arenei utca és a felüljáró közötti szakaszon a járda nagyon rossz állapotban van. Ezt is feljegyezték a tennivalók között, a tervek szerit 2011-ben feljavítják.
Egy másik észrevétel a Pescarus tóba hajigált szemét volt. Az ellenőrző bizottság megkeresi és felelősségre vonja azokat a Gutin utcai lakókat, akik az udvarukról a tóba hajítják az összegyűlt háztartási hulladékokat.

A bizottság tagjai meg voltak elégedve a zöldövezetek karbantartásával a Batizi úton, azonban megállapították, hogy a benzinkút és a Temető utca közötti szakaszon lévő betonúton sürgősen fel kellene számolni a gödröket. A Corvinilor utcában is betömik a kátyukat, azonban javasolták ennek teljes leaszfaltozását is jövő év során.
A járőrözés alatt felfedeztek két illegális építkezést is, a Iuliu Hosszú utca 20. illetve a George Cosbuc 18 szám alatt.
A gyalogosok örömére a Vasile Lucaciu utcában a Transilvania vendéglő környékén feljavítják a járdát 2011 tavaszáig, a Decebal híd alatti buszmegállóban pedig létrehozzák a közvilágítást, hogy civilizált körülmények között várakozhassanak az utazók.


Ezentúl gyakoribbak lesznek az ellenőrzések.
Ezentúl gyakoribbak lesznek az ellenőrzések


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: